HÅLLSTA RÖKERI

Korvtillverkning/måste bokas

OBS: korvtillverkning måste bokas i förväg! (se kontakt)

Vi tillverkar även rökta påläggskorvar i olika smaker på recept från ”korvländerna” Tyskland, Österrike, Italien och Ungern.

Du kan välja flera smaker, men minsta mängd per smak är 10 kg. Korv på lamm/får och vildsvin går bra att göra på enbart dessa köttslag. I de fall korv ska göras på t.ex. rådjur och älg måste man räkna med att minst 1/3 av massan ska utgöras av sidfläsk eller fett för att få struktur och konsistens på korven. Vi kan tyvärr inte tillahandahålla sidfläsk och fett, utan detta måste ni lämna in. EJ HAGELSKJUTET RÅDJUR.

Köttet ska vara skuret som grytbitar benfritt, ej malt men fryst.

Vid infrysning av kött till korv, packa 3-5kg i platta påsar (ej runda bollar. VAC-påsar är det absolut bästa med även plastkassar fungerar om det är styv plast. Det viktiga är att du inte fryser in veck i köttet eftersom jag hackar det stelfruset. Se upp så att du inte får med kulor eller hagel.

Ring för mer information om lämpligt kött och eventuella blandningar.