Rökeriet är nu sålt!

Vi som köpt rökeriet heter Mats och Annika och vi håller just nu på med förberedelser för att kunna starta upp rökeriverksamheten så snart som möjligt. Vår avsikt är att dra igång rökeriet i början på september med första öppettid för inlämning av kött

fredagen den 30 augusti kl. 14.00-18.00.

Till en början kommer vi fokusera på rökning av kött för att lära oss det från grunden. Den föregående ägaren Kenneth kommer att utbilda och handleda oss så att vi kan fortsätta hålla samma höga kvalitet på produkterna som han gjort under alla tidigare år. När vi lärt oss att röka kött kommer vi även dra igång korvtillverkningen, även där med handledning av Kenneth. Håll gärna lite koll på hemsidan under sommaren och hösten då vi troligen kommer uppdatera den en hel del.

HÅLLSTA RÖKERI

Hållsta Rökeri är beläget strax utanför Norrtälje och är ett litet familjeägt rökeri, vars affärsidé är att röka kött på gammeldags vis. Vårt kött röks med riktig rök, från alved och enris. Då får man den riktiga genuina röksmaken som förr i tiden.

Rökeri och försäljning

Vi tar emot kött från vilt, lamm, gris och fågel. Vi har viss försäljning av rökta varor som skinka, sida, karré samt olika rökta korvar.

För att uppnå ett bra resultat vid rökning av vilt kött som rådjur och älg ska köttet inte hängmöras för lång tid. Om mörningsprocessen gått för långt är risken då stor att köttet inte blir fast vid rökningen.

Sommartid kan lättrökning av grillgris till sommarfesten utföras, lämplig vikt ca 15 kg. Rökning måste bokas.

Observera att vi inte röker fisk. Inte heller hemgjorda korvar.

Aktuellt för stunden:

Snälla, var noga med att märka ert kött ordentligt för enklare och snabbare hantering. Se fliken märkning.

 

 

 

Välkomna!