HÅLLSTA RÖKERI

Tips på bra märkning och hjälpmedel

När man lämnar in kött till oss för rökning, så behöver vi ha koll på vem som äger varje köttbit. Därför ska varje enskild köttbit märkas med en bricka (t.ex. i trä med ditt namn/initialer skrivet på). Detta går att göra på plats när man lämnar in köttet (vi har gratis brickor och buntband), men går också bra att göra själv hemma (speciellt då de kan vara lång kö i rökeriet under vissa tider på året).

Märkningen ska överleva genom en saltlag (köttet och märkningen ligger i vatten och salt i över ett dygn). Det går därför INTE att märka med pappersbitar.




Köttet kan lämnas in fryst (tina ej upp fryst kött), men det skall ändå vara märkt. Använd gärna borrmaskin samt träbricka med namn och köttsnöre alternativt buntband. Bilderna visar önskvärd märkning när köttet lämnas in. Om ni använder folie, vänligen avlägsna detta och lämna istället in köttet i plastpåse till oss.

 

- Brickorna kan fästas med buntband eller snöre. Vid fruset kött, borra och märk köttet -

bild169 bild170bild171 bild172